EPTE therapie

Blijf je last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heb je wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect? Dan kan EPTE therapie helpen! Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen.

Wat is het?

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastings-letsels. De EPTE behandeling heeft als doel om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Klachten

EPTE therapie kan helpen bij diverse klachten zoals:

 • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee);
 • Pijn aan de achillespees;
 • Chronische elleboogpijn;
 • Chronische schouderpijn;
 • Hielspoor.

Ervaar jij één van bovenstaande klachten? Dan kan EPTE therapie dé oplossing zijn voor jou!

Voordelen van EPTE therapie:

 • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie;
 • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel;
 • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor jouw normale dagelijkse activiteiten;
 • De behandeling is nagenoeg pijnvrij;
 • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel;
 • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Tarieven

Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt EPTE wel vergoed. Het valt dan onder de behandeling van fysiotherapie. 

Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan moet je voor EPTE-therapie betalen. Als eerst voeren we een intakegesprek/onderzoek uit ter waarde van €53,50 euro. Daarna volgt de behandeling die per keer €42,70 kost, net zoals een reguliere fysiotherapiebehandeling kost. 

Hoe werkt EPTE therapie?

Stap 1: voorbereiding

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Je kan meekijken met het echobeeld.

Stap 2: de behandeling

Eerst desinfecteert de fysiotherapeut de huid waar geprikt wordt. Daarna geeft het EPTE-apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroomstoot. Dit zet een ‘lichaamseigen’ fysiologische reactie in gang die het herstel bevordert. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’. Meestal is echt effect te zien na 4 tot 6 behandelingen.

Stap 3: oefenvormen

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel te bevorderen. De behandeling heeft weinig neveneffecten. Het kan zijn dat je gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel ervaart; dit is een normale reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Voor EPTE therapie kan je terecht bij:

Jaap Witte

Jaap Witte

Fysiotherapeut