Fysiotherapie vergoed vanuit basisverzekering

 

Fysiotherapie voor mensen van 18+ jaar valt in de meeste gevallen niet onder de basisverzekering. Heb je vaker (terugkomende) klachten? Dan raden we zeker een aanvullende verzekering aan. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit een aanvullende verzekering verschilt per zorgverzekeraar en zorgverzekering. Als je wilt weten waar je recht op hebt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar!

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wél vanuit de basisverzekering vergoed. Let op: in dat geval heb je wel een verwijzing nodig. Check hieronder verschillende situatie die wel vergoed worden vanuit de basisverzekering!

Tarieven fysiotherapie

Naast fysiotherapie bieden we ook verschillende abonnementen aan voor onze fitness en leefstijlcoaching. Op deze manier dragen we bij aan jouw algehele gezondheid. Beweeg, leef en ontdek jouw vitaliteit!

    Mensen met een aandoening op de lijst met chronische aandoeningen

    De behandeling van een chronische aandoening wordt vergoed door de basisverzekering. Echter, wel pas vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening en/of een aanvullende verzekering.

     

    Fysiotherapie bij COVID behandeling

    Ben je doorverwezen door een medisch specialist? Dan krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering. Hier betaal je ook eerst je eigen risico. De behandelperiode is 6 maanden met een maximum van 50 aantal behandelingen. Het is mogelijk om de periode te verlenging met weer 6 maanden inclusief 50 behandelingen. Verlening kan alleen gebeuren door een verwijzing van een specialist.

     

    Bekkenfysiotherapie bij urineverlies

    Vanuit de basiverzekering ontvang je hiervoor een eenmalige vergoeding van 9 behandelingen. Ook hier betaal je eerst je eigen risico.

     

    Fysiotherapie bij knie- of heupartrose

    Vanuit de basisverzekering ontvang je eenmalig maximaal 12 behandelingen oefentherapie in 12 maanden tijd. Ook hier betaal je eerst je eigen risico.

     

    Fysiotherapie bij etalagebenen

    In deze situatie ontvang je xaximaal 37 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering. Wél betaal je eerst je eigen risico.

     

    Fysiotherapie tijdens verblijf in het ziekenhuis

    In deze situatie ontvang je ook vanuit de basisverzekering een vergoeding. Je betaalt wel eerst je eigen risico.

    Fysiotherapie bij COPD

    Vergoeding is afhankelijk van de ernst van de klachten en de uitkomst van COPD-test en een kortademigheidstest. Bij COPD onderscheiden we vier groepen (A, B, C, D), waarbij A staat voor de minst ernstige klachten en D voor de meest ernstige. De fysiotherapeut bepaalt (eventueel in overleg met de huisarts) in welke groep jouw klachten horen. Daarnaast wordt gekeken naar het aantal longaanvallen, zie de tabel. De indeling in een van de groepen is niet definitief; afhankelijk van het verloop van je COPD-klachten kan je na verloop van tijd in een andere groep komen. Bij de vergoeding van COPD-behandeling geldt een eigen risico voor de basisverzekering.

     

    Heb je alsnog vragen? Neem dan contact met ons op!