GLI

De afkorting van Gecombineerde Leefstijlinterventie is GLI. Het is tweejarig traject waarin je werkt aan een gezonde leefstijl. Het gaat er dus om dat jij écht gemotiveerd bent om je leefstijl te veranderen!

De behandeling richt zich op een blijvende gedragsverandering, met de intentie om de overtollige kilo’s permanent kwijt te raken. We geven je advies over beweging, gezonde voeding en eetgewoontes. Daarnaast leggen we je uit hoe je met bepaalde factoren kan omgaan die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Tot slot bespreken we de mogelijke oorzaken die tot overgewicht hebben geleid.

Tijdens het traject komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

 • Beweging

 • Voeding

 • Ontspanning

 • Slaap

 • Stress

 • Energiemanagement

 • Timemanagement

 • Vitaliteit

Voor wie is GLI?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor GLI. Je komt in aanmerking als je:

 • 18 jaar of ouder bent;
 • Gemotiveerd bent om 2 jaar lang aan een gezondere leefstijl te werken en je voor 100% wilt inzetten;
 • Overgewicht hebt en onder één van deze twee groepen valt:
  > Mensen met een BMI vanaf 25 én met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  > Mensen met een BMI hoger dan 30. Deze groep heeft een matig verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico.

  BMI staat voor Body Mass Index. Het is een internationaal gebruikte manier om in te schatten hoe gezond je lichaamsgewicht is. De BMI laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte.

  Opbouw programma

  Het CooL-programma is een GLI. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het hele traject duurt in totaal twee jaar, opgedeeld in twee fases. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach ondersteunende rol.

  Fase 1 - Basisprogramma - 8 maanden

  In de eerste fase krijg je de meeste begeleiding. Het bestaat uit zowel groeps- als individuele sessies. Iedereen werkt aan zijn of haar eigen doelen. Als groep ondersteun je elkaar en leer je van elkaars ervaringen

   

  • 8 groepsbijeenkomen van elk 90 minuten.
  • Per kwartaal een individueel gesprek om in te gaan op jouw persoonlijke hulpvraag.

  Fase 2 - Onderhoudsprogramma - 16 maanden

  De tweede fase zijn er minder contactmomenten. In deze fase probeer je jouw nieuwe leefstijl zoveel mogelijk zelfstandig uit te voeren. Je probeert te voorkomen dat je weer in de oude gewoontes terugvalt; je richt je op blijvende gedragsverandering.

   

  • 8 groepsbijeenkomen van elk 90 minuten.
  • Per kwartaal een individueel gesprek om in te gaan op jouw persoonlijke hulpvraag.

  Extra: het vitaliteitsprogramma

  Wil je naast het GLI-programma sporten met gelijkgestemden? Doe dan mee aan het vitaliteitsprogramma! Deze groepsles wordt gegeven door onze leefstijlcoach en is ook gericht op mensen met overgewicht en obesitas.

  Nieuwsgierig wanneer deze les plaatsvindt? Bekijk hier het rooster!

  Stéphanie Krijger-Boom

  Stéphanie Krijger-Boom

  Beweeg- en leefstijlcoach

  Door wie?

  Mijn naam is Stephanie Krijger-Boom. Ik heb zelf mogen ervaren wat verandering in leefstijl met je doet. Mijn passie is om jou te helpen hetzelfde te ervaren door kleine stapjes te maken in verandering!

  Ik vind het belangrijk dat jij je gehoord voelt en je bij mij op je gemak voelt. Ik kan jouw vraagstukken niet voor je oplossen, maar ik kan je wel helpen naar het zoeken van de juiste richting. De richting naar de antwoorden op jouw vragen, het vinden van een gezondere leefstijl die bij jouw situatie past, het bereiken van jouw levensdoelen en het terugvinden van jouw levensgeluk.

  Ik ben ervan overtuigd dat veranderingen alleen effectief zijn wanneer je lichaam & geest bij elkaar brengt. Alle processen in je lichaam vallen of staan bij een evenwichtig voedingspatroon. Diëten? Daar doe ik niet aan! Daarnaast zetten we mentaal alles op een rijtje. We onderzoeken wat jouw drijfveren zijn en wat voor invloed jouw gedachten en emoties op jouw gedrag hebben. 

  Ik geef je graag de tools om de rest van je leven zelf je gedachten en gedrag te kunnen bepalen. Mijn doel is bereikt wanneer jij je weer fit, krachtig en energiek voelt!

  Wil jij hier meer over weten dan kan je contact met mij opnemen via stephanieboom@centraplaza.nl.

  Ik wil meedoen, hoe werkt dat?

  Ga in gesprek met jouw huisarts of medisch specialist. Hij/zij bepaalt of je voldoet aan de criteria om mee te mogen doen met het GLI-traject. Als je in aanmerking komt voor het programma, kan de huisarts jou naar ons doorverwijzen. Als je bent doorverwezen, meld je bij ons en wij nemen contact op.

  Op het moment dat er minimaal 8 deelnemers zich hebben aangemeld, gaat de leefstijlcoach een startmoment plannen. Er is een maximum van 12 personen per groep.

  Intakegesprek

  Binnen 3 maanden voor de start van de eerste bijeenkomst plannen we een intakegesprek van 60 minuten met aansluitend een weeg- en meetmoment. 

  Contact met huisarts

  Ook tijdens het programma blijft jouw huisarts betrokken, hiervoor is wel jouw toestemmnig nodig. Onze leefstijlcoach stemt af met jouw huisarts, koppelt regelmatig resultaten terug en overlegt zo nodig over eventuele aanvullende zorg.

  Vergoeding

  Sinds 2019 vergoedt de basisverzekering GLI. Het programma is dus compleet gratis! Het gaat ook niet van je eigen risico af. De voorwaarde is natuurlijk wel dat jij je 2 jaar lang voor 100% gaat inzetten!

  Waar vindt het GLI-traject plaats?

  Voornamelijk op onze hoofdlocatie en af en toe ook buiten in de omgeving van onze hoofdlocatie:

  Plaats 9A, 8224 AB Lelystad (Tweede verdieping)