Manuele fysiotherapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds jouw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar! Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Voor wie?

Kom onze manueel therapeuten bezoeken als je pijn hebt als jij je gewrichten wilt bewegen. Een manueel therapeut kan dit voor jou oplossen! De effecten van een behandeling zijn direct merkbaar. Je gewrichten bewegen makkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt:

  • Hoofd-, nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt naar de armen
  • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
  • Een pijnlijke en stijve schouder
  • Rib- en borstpijn, dit zijn hoge rugklachten
  • Lage rugklachten, soms met pijnuitstraling naar de benen
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten
  • Tenniselleboog

Hoe werkt manuele therapie?

Stap 1. Eerste gesprek

De manueel therapeut begint met een vraaggesprek. Hij wil bijvoorbeeld weten hoe de klachten zijn ontstaan en wanneer de klachten verminderen of juist toenemen. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. De therapeut onderzoekt het gehele bewegingsapparaat en beoordeelt jouw houding en bewegingen.

Stap 2. Vervolgstap bepalen

De tweede stap is bepalen of deze therapie voor jou geschikt is of niet. We bepalen samen of manuele therapie voor jou zinvol is of niet. Stel dat dit niet het geval is, dan bespreken we samen welke andere behandeling voor jou van toepassing is.

Stap 3. Start behandeling

Als deze behandeling voor jou geschikt is, gaan we van start! We geven je specifieke oefeningen mee zodat je kan leren hoe jij jouw gewrichten stabieler kan maken door het trainen van je spieren. Dit zorgt ervoor dat je houding en bewegingen verbeteren. Naast het geven van goede instructies, geven we ook adviezen, zorgen voor begeleiding en inzicht in hoe je gezond kan bewegen.

Stap 4. Behandeling afronden

De effecten van de therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt minder pijn en kan weer soepel bewegen. Echter, dit is niet altijd het geval. Het kan ook zijn dat je tijdelijk juist nog wat voelt van de behandeling, maar dat gaat snel weer weg!

Vergoeding

Je wilt natuurlijk graag dat jij geholpen kan worden, zodat je geen pijn meer hebt. Maar hoe zit het precies met de kosten voor deze behandeling? Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Verder vergoeden de meeste zorgverzekeraars maximaal negen behandelingen per jaar als het specifiek gaat om manuele therapie. Wil je meer informatie? Dan is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Bekijk hier onze tarieven als het gaat om manuele therapie.

Fysiotherapeuten:

Youri Zandstra

Youri Zandstra

Manueel therapeut i.o.

Tom Hessing

Tom Hessing

Manueel therapeut

Youri Zandstra

Youri Zandstra

Manueel therapeut i.o.

Tom Hessing

Tom Hessing

Manueel therapeut