Onze geriatrie fysiotherapeut Merel Schouten is aangesloten bij ParkinsonNet. Nog geen 3000 zorgverleners in Nederland zijn aangesloten bij ParkinsonNet, dus wij zijn heel blij met deze toelating tot het netwerk. ParkinsonNet is een initiatief van het Radboud UMC en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN). Sinds 1994 is ParkinsonNet actief om de zorg voor Parkinson patiënten te optimaliseren.
 
De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.
 
ParkinsonNet streeft naar de allerbeste zorg die mogelijk is voor iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme. Door onder meer de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. Daarnaast faciliteren zij een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.
Wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in The Lancet, laat zien dat ParkinsonNet een betere kwaliteit van zorg levert tegen lagere kosten. Onderzoek uitgevoerd door RadboudUMC (klik hier) laat dit ook zien.
Onze collega Merel Schouten is aangesloten bij het ParkinsonNet.